Vidareutveckling Rumstera 2020

Arbetet med Rumstera har varit en hörnpelare i Umeå Kommuns del av Smarta Fastighetstjänster med IoT. Erfarenheter om praktisk tillämpning av teknik som LoRa, digitalisering med IoT, IoT-koncept som ”Data First”, infrastrukturella frågor som integrationer, gränssnitt/protokoll, och behovet av informations och datamodeller.
Nu har Projektet på Umeå Kommun startat arbetet med Rumstera 2020 där dom fortsätter att utforska Tillståndsbaserad lokalvård med IoT tillsammans med Umeå Kommun Städservice och Umefast.

 

Analys av verksamhetsobjekt för Rumstera 2020
Analys av verksamhetsobjekt för Rumstera 2020
I 2020 års version av Rumstera digitaliseras städverksamheten tydligare genom att införa centrala verksamhetsobjekt samt stöd för två nya aktörer, gruppledare och enhetschef. Vidare utökas installationen med Ishallens omklädning och toaletter på Nolia.
Workshopmaterial för utrullning av enheter på Nolia
Workshopmaterial för utrullning av enheter på Nolia
Nytt blir bland annat mer vägledning i GUI och att Rumstera stödjer ett användarkoncept, där man kan addera personal individuellt och knyta dom till städområden.  Lösningen mognar ytterligare form och antas kunna användas i eventuellt produktkoncept av Umefast.

Den nya versionen av Rumstera adresserar främst ökad verksamhetsnytta med IoT genom att integrera mätvärden via LoRa med Städservices verksamhetsroller och verksamhetsobjekt.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *